Promovarea unei afaceri online prin advertoriale

31 ianuarie 2012
Comentarii: 0
31 ianuarie 2012, Comentarii: 0

Spatiul virtual se afla in permanenta miscare. Dinamica sa, ca si varietatea de website-uri (afaceri online) cer ca fiecare webmaster (administrator) sa adopte masurile corespunzatoare, pentru a tine pasul cu ceilalti si cu tendintele existente.

Daca in articolele trecute de pe blogul meu am scris despre backlinks, cateva avantaje pe care le ofera webmaster tools si cat este de importanta o structura corecta pentru link-uri, astazi vreau sa va explic cat de importanta este promovarea pe advertoriale web.

Ce este un advertorial online?

Advertorialul este un articol seo scris in doua scopuri: pentru a oferi informatii relevante publicului, si pentru a promova o afacere. Advertorialele, de regula, trebuie sa fie bogate in informatii si dotate cu o densitate a cuvintelor cheie controlata pentru a genera rezultate pozitive in SERP (Search Engine Result Page). In afara faptului ca publicul afla informatii pe o anumita nisa, acesta poate fi directionat spre afacerea online care furnizeaza servicii/produse din cadrul nisei in care s-a scris advertorialul. Spre exemplu, daca eu vreau sa-mi promovez in continuare serviciile copywriting, voi scrie un advertorial despre importanta unui copywriter pentru o afacere online si il voi publica fie intr-un director articole, fie pe alte site-uri de stiri si review-uri cunoscute. Atunci cand adresa mea URL apare in interiorul unor articole de pe alte site-uri, se produc doua efecte:

Generez noi potentiali clienti sau interesati de produsele/serviciile pe care le ofer.

Generez rezultate mai bune pentru Google. De ce? Daca site-ul meu are in general o densitate a cuvintelor cheie buna si targetata, iar link-urile care vin spre mine sunt “imbracate” efectiv in texte cu aceleasi cuvinte cheie, Google imi creste autoritatea. Cresc in numarul de pozitii!
Cine poate scrie un advertorial?

Pentru o firma? Evident, un specialist care stie ce face, nu oricine!

Scrierea unui advertorial implica mai mult decat scrierea unui “text”. Scrierea unui advertorial este de competenta unui seo copywriter. Totusi, daca va ganditi sa promovati in Google un simplu site care nu genereaza prea mult profit, puteti incerca si dvs. Insa pentru o firma, imaginea si calitatea conteaza!

Unde pot publica advertoriale?

Cele mai de buna calitate si eficiente advertoriale sunt scrise de un seo copywriter profesionist si publicate pe site-uri populare. Pentru un singur advertorial de calitate, pretul poate ajunge chiar si la 100 E, pret in care intra redactarea articolului seo (aprox: 20-30E) + publicarea pe blogul ales. Pretul pentru publicare se stabileste in functie de calitatea blogului. Pe viitor vom discuta si despre ce inseamna un site de calitate si cum poate fi evaluat acesta de catre simplii internauti.

O a doua solutie de publicare advertoriale este una gratuita: publicarea de advertoriale pe directoare articole seo. Odata intrat pe site, va inregistrati, scrieti un articol si il publicati. In timp, daca aveti un numar considerabil de articole cu link-uri spre dvs, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Advertorialele reprezinta solutia prin care dvs puteti promova pe internet orice, iar farmecul acestora este efectul dublu pozitiv pe care il au: cresterea in Google, si generarea de noi potentiali clienti!

Daca pana acum ati avut ceva experienta cu advertoriale, ati vandut sau cumparat asteptam cu interes comentariu dvs mai jos. O zi faina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *