OneDrive reduce spatiul gratuit. Eu va recomand sa folositi Tresorit

14 noiembrie 2015
Comentarii: 1
14 noiembrie 2015, Comentarii: 1

Unul dintre cele mai populare servicii de stocare fisiere in cloud, OneDrive, decide sa reduca spatiul oferit gratuit utilizatorilor de la 15 la 5 GB. Masura este vazuta ca un „soc” pentru acei utilizatori care au ocupat mai mult de 5 GB, pentru ca in momentul asta trebuie sa-si faca backup si sa se mute catre alt serviciu. Daca tot va mutati, nu va recomand Google Drive!

Companii ca Microsoft sau Google au clauze (TOS) abuzive pentru serviciile de acest gen. Astfel, daca tineti la datele dvs (mai ales daca aveti continut web si proiecte importante de salvat in cloud), va recomand un serviciu de stocare elvetian: Tresorit.

Tresorit ofera o criptare de tip end-to-end astfel incat nimeni, dar absolut nimeni, sa nu aiba acces la fisierele urcate. Ca gluma, chiar daca Istvan Lam (CEO-ul Tresorit) ar fi invidios pe tine si ar vrea sa-ti umble prin fisiere, nu ar vedea decat date criptate care sunt „aproape” imposibil de decriptat.

Cei de la Tresorit au oferit (cred ca este inca valabil) o recompensa de 50.000 USD pentru oricine poate decripta un singur fisier de dimensiuni mici. Nimeni nu a reusit, asta dupa aproape 500 de zile de munca ale celor peste 1.000 de hackeri care au incercat sa penetreze sistemul. De altfel, se stie ca elvetienii tin la confidentialitate si nu prea iau in seama mandatele NSA.

Serviciul nu este prea scump: 10 Euro pe luna pentru 100 GB de date 100% criptate si protejate, ori puteti apela la solutia gratuita care, din pacate, nu pune la dispozitie decat 3GB. Mie personal imi ajung 3 GB pentru toate articolele.

One response on “OneDrive reduce spatiul gratuit. Eu va recomand sa folositi Tresorit

  1. Alex spune:

    Foarte buna recomandarea, mersi!

    Tresorit este cea mai buna de varianta in cloud!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *