Google Plus in contrast cu “restul”

31 ianuarie 2012
Comentarii: 0
31 ianuarie 2012, Comentarii: 0

Google Plus, noul serviciu de socializare online, aflat in stadiu beta, este acum un nou subiect de discutie pentru majoritatea internautilor – bloggeri, marketeri online, sau simpli devoratori de informatie. Indiferent daca esti un fan Google, care probabil deja are cont pe Google Plus, sau un simplu vizitator, trebuie sa cunosti prin ce face diferenta acest serviciu, in constrast cu concurenta: Twitter, Facebook, Linkedin etc.

Mai intai, trebuie sa intelegem de ce in ultima vreme mediile sociale au castigat teren, iar pentru asta vom incerca sa apelam la o imagine de ansamblu, foarte simpla: este vorba de informatii (articole, poze, filme etc). Fara informatii, lumea ar sta pe loc! Omul mereu a fost interesat de informatii noi – aici ne putem referi la oricine: de la simplii internauti care cauta documentatie, pana la simplii amatori in ale internetului care nu vor decat sa asculte noutati in muzica (si acestia sunt devoratori de informatii).
Internetul hraneste efectiv aceasta cerere de informatii datorita celor care vor sa le impartaseasca (asa cum sunt bloggerii).

Nu este suficient sa ai in fata o tona de informatii daca nu le poti filtra si alege dupa bunul plac – s-a inventat motorul de cautare Google, actualul cel mai folosit motor de cautare din lume, cu o utilizare de peste 80% in randul internautilor din toata lumea.

Avem informatiile filtrate, insa parca nu-i suficient. Aici au inceput sa castige mediile sociale – de ce? Pentru ca ne pasa de ce spun cei din jur, fara sa ne mai intereseze “cine” spune. Mediile sociale ofera practic un plus de incredere pentru informatia de care suntem interesati, pentru ca provine de la “altii” si mai mult de atat, ne este oferita “pur si simplu” – acelasi motiv pentru care televizorul va supravietui in continuare: incearca sa ofere informatii relevante fara ca tu sa-i ceri – si reuseste, pentru ca oamenii sunt lejeri si nu vor sa se gandeasca la ce vor sa cunoasca.

Ce fac Facebook si Twitter?

Ne cupleaza cu tot felul de persoane pe care nu le cunoastem si are grija ca noi sa ne hranim nevoia de informatie direct de acolo – este foarte important ca troaca porcului sa se afle in curtea ta! Problema cu aceste doua medii de socializare nu este neaparat numarul mare de prieteni pe care il ofera in timp, pentru ca la urma urmei putem sa-i dam afara din lista, ci calitatea informatiilor si timpul pe care il solicita!

Google Plus vine cu rezolvarea!

Recent citisem in presa ca tot spamul, adunat, daca ar disparea, ar economisi 10-15 minute pe zi din viata fiecarui internaut – la nivel global. Financiar, asta se traduce in pierderi de miliarde de dolari. Daca 10-15 minute din viata produc pagube atat de mari, oare cat ne-am putea imbunatati productivitatea daca am sti sa pretuim timpul si mai mult de atat, sa cunoastem adevaratii castigatori cu care alegem sa lucram !? Raspunsul la aceasta intrebare doar voi il aveti, eu va prezint noua solutie din social media – se numeste Google Plus si are grija sa-ti ofere informatiile relevante, cum altfel, decat prin sistemul de cercuri.

Sistemul de cercuri este unul inspirat din viata de zi cu zi! Noi, ca oameni, fara sa ne dam seama ii etichetam pe cei din jur prieteni, amici, parteneri de afaceri, simpli trecatori de pe strada etc. Ce-ar fi daca am asculta ce-ar spune absolut toti? Am pierde timpul! Cu noul sistem de cercuri poti asculta doar ce spun prietenii tai adevarati sau bloggerii in care ai incredere. Sistemul de cercuri iti permite o gestiune a informatiilor incredibil de eficienta! Cercurile iti permit sa-i asculti pe cei de care vrei sa auzi zilnic, insa nu te lasa sa-i ignori nici pe cei mai mediocri, fara pareri!

Ca simplu consumator de informatie, utilizator de Facebook si Google Plus, am ajuns la o concluzie: tin la timpul meu insa vreau sa economisesc mai mult timp pentru munca si alte activitati placute pentru mine.

Eu cred cu tarie ca Google Plus ar putea castiga enorm pe termen lung datorita sistemului de cercuri, insa, vine cu multe alte avantaje – integrarea unor servicii celebre (Docs, Gmail, Picasa), serviciul de conferinta video hangout, care deja a starnit multe reactii pozitive in randul consumatorilor, functia sparks, care iti livreaza informatii de incredere si nu in ultimul rand, designul siteului, care este unul mai simplist, mai curat, mai aerisit!

Acestea au fost doar cateva dintre parerile mele legate de Google Plus. Va astept la o discutie despre aceasta tema si, de ce nu, la completari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *