Cum scrii un review la telefoane?

13 noiembrie 2015
Comentarii: 0
13 noiembrie 2015, Comentarii: 0

Printre cele mai comune teme pe care le poate primi un content writer sunt cele din IT&C (noi, cel putin, pe asta suntem specializati). Astfel, mai devreme sau mai tarziu, daca lucrezi ca scriitor online, s-ar putea sa fii nevoit sa scrii un review la un anumit telefon. Cele mai reusite review-uri pentru dispozitive mobile sunt cele video, insa din diferite motive — trebuie sa detii (fie si temporar) telefonul, trebuie sa te expui vizual si sa fii placut, trebuie sa te pregatesti intens — foarte multe review-uri sunt in forma de text, insotite de poze si video-uri embed. Totusi, pana sa faci un review video, trebuie sa stii mai intai cum trebuie scris. Mai ales pentru ca, din punct de vedere SEO, Content Is King!

Stabileste sursele de informare

Indiferent ca ai sau nu telefonul in posesie, este nevoie sa cunosti fiecare detaliu despre modelul respectiv, in functie de cat de complex vrei sa fie recenzia si, desigur, cat de bine platit esti pentru a realiza materialul. In momentul in care scriu un review la un telefon, am peste 10 tab-uri deschise cu diferite surse de informare — de la bloguri pana la situri de profil si, mai ales, situl oficial al produsului. Mare atentie la sursele de informare, pentru ca unii publisheri, din varii motive, pot propaga informatii gresite. Tocmai de aceea, in procesul de redactare articole online, este bine sa ai in vedere cel putin 10-20 de surse de informare pentru a extrage cat mai corect informatia.

Redactarea articolului

Caracteristici precum puterea de procesare a telefonului, memoria ram, camera foto, designul si dimensiunile carcasei (lungime, latime, grosime) sunt caracteristici pe care trebuie sa pui accent. In timp ce scrii despre aceste caracteristici, poti strecuta pareri personale (la urma urmei este un review) si date despre diferite tehnologii pe care le suporta telefonul (NFC, 3D Touch etc).

Desigur, in momentul in care ai telefonul in mana, vei putea pune accent pe detalii: finisaje, modul cum se stapaneste in mana, cum sunt asezate butoanele si asa mai departe.

Avem la activ foarte multe review-uri scrise din domenii precum: telefoane, tablete, laptopuri si gadgeturi de actualitate, iar clientii nostri sunt multumiti. De altfel, pentru a va face o idee, aveti la dispozitie, accesand acest link, un review scris recent la un telefon practic, autonom si diferit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *