Cum poti castiga comentarii pe blog-ul tau ?

31 ianuarie 2012
Comentarii: 1
31 ianuarie 2012, Comentarii: 1

Ca blogger, mai mare placerea este sa vezi ca alti bloggeri sau simpli utilizatori de internet interesati de ceea ce scrii comenteaza la fiecare articol, iar cu cat numarul acestor comentarii de articol creste, si autoritatea titlului in fata lui Google devine mai plina de integritate.

Spre exemplu, daca scrii despre un eveniment important din Romania, eveniment care toata lumea il cunoaste si incearca sa caute mai multe informatii pe Google, probabil vei avea sanse mai mari sa apari in prima pagina, asta pentru ca in materialul tau s-a discutat intens, iar motoarele de cautare stiu. Nu exista o reteta minune care sa-ti aduca comentarii pe blog, ar fi o mare greseala sa afirm asa ceva, insa inainte de a oferi cateva mici trucuri care sa indemne oarecum cititorii la comentat vreau sa mai fac o nota.

Comentariile scrise de tine pe blogul propriu nu te ajuta!

Imi amintesc ca in urma cu un an ajungeam de la cursuri si mai bagam cateva comentarii la subiectele care concurau oarecum pe anumite cuvinte cheie, asta in speranta ca pagina respectiva va obtine mai multa autoritate, lucru total neadevarat deoarece Google isi da seama cine comenteaza si de unde se posteaza. Trecand peste asta, hai sa gasim formule prin care determinam cititorii sa comenteze la articole.

Prima si cea mai importanta mi se pare adresarea directa si personala catre cititori, in vederea exprimarii unei opinii strict legate de subiect. De obicei o astfel de adresare trebuie sa aiba caracter personal, si sa fie cat mai directa. Spre exemplu “Tu ce parere ai despre asta? “ sau “Alte solutii sunt oricand bine venite, spune ce crezi!” pe un ton prietenos si cu o nuanta autoritara. Cand spun nuanta autoritara nu ma refer la ordine, ci la faptul ca trebuie evitata imaginea de milog cum ar fi “Hai ba comenteaza aici te rog” pentru asta nu va avea ca drept efect decat reactii negative. Nimeni nu iubeste milogii!

A doua greseala care o fac unii este sa implementeze tot felul de solutii (plugins) captcha cat mai complicate, masuri care determina cititorii sa nu posteze comentarii pentru ca este prea multa munca. Nu te ingrijora ca cineva iti va baga spam, daca folosesti Akismet majoritatea spam-ului va fi directionat automat spre gaura neagra a blogului.

Un al treilea element care poate mari substantial numarul de comentarii pe blog este sa le raspunzi tuturor intr-un mod cat mai open minded indiferent ca acestia au ceva personal cu tine sau te jignesc. Accepta comentariile, raspunde frumos, ceilalti cititori care vad discutiile isi vor forma o parere despre tine, iar ca efect final va fi criticarea celui cu nasul pe sus.
Pentru astazi mi se par suficiente aceste 3 mici ingrediente care stau la baza retetei unui blogger de succes, si daca esti pe aproape s-ar putea sa bag partea a doua.

Totusi, pana la partea a doua, daca stii ca ai experienta in blogging iar ceilalti pot invata ceva cu adevarat util de la tine, poti lasa oricand un comentariu la subiect!

Cheers!

One response on “Cum poti castiga comentarii pe blog-ul tau ?

  1. dj botez spune:

    Ce fel de rezultate are metoda prezentata ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *