Castiga vizitatori cu o structura corecta a link-urilor!

31 ianuarie 2012
Comentarii: 0
31 ianuarie 2012, Comentarii: 0

Incep acest articol cu o intrebare simpla, retorica. Ai nevoie de vizitatori si cititori pe blogul sau site-ul care il detii? Sigur ca da, toata lumea cauta sa se descurce pentru a castiga cat mai multi cititori, si mai mult de atat, pentru a le cuceri increderea. Asa cum un post tv fara audienta nu-si permite mereu invitatii catre celebritati si sa ofere publicului ce-si doreste, un site fara cititori nu numai ca nu va genera profit, ca poate nu este asta intentia, insa webmaster-ul isi pierde din ambitie si dorinta de a oferi ceva. Tocmai din aceste motive, unii bloggeri sunt predispusi sa renunte la scris articole pentru ca vor avea impresia ca nu sunt ascultati, lucru care nu reflecta neaparat calitatea articolelor sau importanta temelor, ci lipsa aplicarii unor tehnici simple de seo.

Si astfel, pentru a nu ajunge sa postezi zilnic articole din diferite teme, iar peste un an sa observi ca numarul vizitatorilor nu a crescut aproape deloc, va trebui sa incepi cu aceasta simpla tehnica de seo (search engine optimization), anume: structurarea link-urilor.

Structura link-urilor este deosebit de importanta pentru orice blogger, si nu este nevoie sa inveti prea mult seo pentru a putea scrie articole sub forma unor link-uri relevante titlului.

Bloggerii care folosesc blogspot, wordpress.com, si alte servicii online gratis de blogging vor dispune deja de optimizarea link-urilor, singura grija a lor fiind numele titlului.

Bloggerii care folosesc domeniu propriu, host propriu, cu script WordPress vor trebui sa aiba in vedere urmatoarele manevre si sfaturi:

Logheaza-te in panoul de administrare.

Alege Settings din meniul din stanga, dupa care Permalink.

De aici setezi custom structure si inserezi: /%postname%.html (pentru a afisa articolele sub forma domeniu.com/articol.html) sau %category%/%postname%.html (pentru domeniu.com/categorie/articol.html – aceasta fiind formula potrivita).

Daca ai deja un blog care merge pe alta structura poti oricand sa-l schimbi la varianta sanatoasa pentru google (seo friendly) fara sa pierzi nimic din punct de vedere seo! Daca actualele tale articole au forma domeniu.com/p233.html si doresti domeniu.com/categorie/titlu-articol.html insereaza %category%/%postname%.html si instaleaza plugin-ul Dean’s Permalinks Migration. Acesta v-a aplica redirect seo friendly pentru vechiile url-uri catre cele noi optimizate. (multumesc Zoso)

Un alt sfat in ceea ce priveste structura link-urilor este sa renunti la forma categoriilor domeniu.com/category/categorie folosind plugin-ul Wp No Category Base. Vei scurta URL si scoate la suprafata cuvintele cheie targetate.

Cand alegi numele url-ului (domeniu.com/categorie/nume-titlu) si ai un titlu mai lung, sterge din url prepozitiile si cuvintele neimportante. Spre exemplu, acum citesti articolul “Castiga vizitatori cu o structura corecta a link-urilor!” insa la url apare sub forma ericpolec.com/seo/structura-corecta-link.html. Despre asta iti vorbesc!

Mai sus ai citit 6 pasi prin care poti asigura blogului tau o structura corecta a link-urilor, element care aplica in balanta decizionala de clasificare a pozitiilor Google.

Ar fi si alte sfaturi utile, insa cred ca le voi enumera intr-un alt articol, pana atunci, esti invitat sa vii cu pareri, idei, si feedback-uri la sectiunea comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *