Alege inteligent tema blogului tau Wordpress!

31 ianuarie 2012
Comentarii: 2
31 ianuarie 2012, Comentarii: 2

Sunt mai mult decat sigur ca majoritatea dintre voi: bloggeri,web content writeri, seo content writeri, editori, freelanceri si in general webmasteri folositi ca platforma pentru website WordPress.

WordPress este solutia ideala pentru orice web seo content writer si webmaster dornic sa se afirme in online-ul romanesc sau strainatate, aceasta platforma venind cu o sumedenie de plugin-uri si arhi multe interfete (teme) transformand binecunoscuta platforma intr-o adevarata “masina” de facut bani.

La nivelul acestui articol problema se ridica in felul urmator: Cum ar trebui sa alegi corect tema blogului tau construit cu ajutorul WordPress-ului ?

Fara sa exagerez, la o simpla cautare pe Google pentru termenii “tema blog WordPress” poti intra in contact cu nu mai putin de cateva zeci de mii modele diferite, toate acestea fiind unice in culori, structura (asezare sidebar,nr. coloane sidebar, amplasare pagini etc) iar mai bine de trei sferturi dintre acestea sunt mai mult decat complicate pentru cititorii care cred eu, trebuie intampinati cu ceva original si frumos.

Capcana in care poti sa cazi usor daca esti amator WordPress (blogger) este sa alegi mereu teme care ti se par personal foarte frumoase, vii colorate, complexe in structuri, functii, si cu o groaza de posibilitati. Nu intotdeauna ce este frumos pentru tine va oferi si cititorilor aceeasi impresie, acestia in cele din urma se pot pierde usor in blog nestiind unde sa gaseasca cat mai usor informatiile de care au nevoie.

De interes pentru tine ca web seo content writer este cum percep cititorii interfata, iar asta poti afla daca stii cui te adresezi. Spre exemplu, un site viu colorat, cu multe nuante si diferite blitz bltiz-uri senzationale poate fi folosit atunci cand targetezi copii mici, in cele din urma oferind jocuri online pentru copii si fete astfel reusind sa furnizezi exact ce asteapta acestia (jocuri si multe culori). In cazul unui blog WordPress dedicat seo content writerilor niciodata nu vei putea folosi o astfel de strategie caci vor parasi repede adresa.

Lucrurile ar trebui sa fie super simple pentru tine atunci cand te gandesti la o tema pentru blogul tau WordPress: Realizeaza un research despre cine te citeste sau urmeaza sa te citeasca, asta in functie de keywords (cuvinte cheie) si domeniul in care generezi web seo content writing, dupa care incerci sa-i studiezi pe acestia. Spre exemplu, daca te adresezi unei categorii de varsta 25-50 ani (afaceristi) va trebui sa gasesti o formula de tema pentru blogul tau WordPress cat mai simpla care sa ofere informatiile cat mai usor caci acesti oameni nu au timp sa-ti studieze website-ul, si vor scrie in adress bar: Google.ro

Nu intotdeauna ce este frumos pentru tine place si cititorilor blogului tau WordPress! Retine asta, si un alt pont ar fi sa cauti printre website-urile competitiei, astfel vei putea vedea cum se practica, si unde se greseste pentru a nu le repeta si tu.

In multe dintre proiectele care le-am demarat de-al lungul timpului, principala mea problema era cum va arata tema blogului meu WordPress, si daca stau bine sa ma gandesc durau cateva zile pana luam o decizie, aceasta in cele din urma fiind reusita sau mai putin reusita.

Tu in cat timp poti lua o decizie in privinta tema blogului tau WordPress ?

2 responses on “Alege inteligent tema blogului tau WordPress!

  1. Andrei spune:

    Super tare si foarte util blog-ul, am si eu un site si am o gramada intrebari carora nu le-am gasit raspuns, da-mi un e-mail daca vrei sa te intreb cate ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *